De verpleegafdeling (D3VA)

Informatie voor bezoekers

Patiënten van de reumatologie/klinische immunologie zullen opgenomen worden op afdeling D3VA. De afdeling bevindt zich aan de Fonteinstraat 15 op de derde etage. De verpleegafdeling heeft één-, twee- en vierpersoonskamers. De keuze voor een bepaalde kamer wordt door de verpleegkundige gemaakt.

Klik hier voor plattegrond UMCG

Bezoektijden

Maandag t/m vrijdag:   15.00 – 20.00 uur.
Weekend:                   11.00 – 20.00 uur.

Parkeren

Aan de balie van de hoofdingang kunt u informatie krijgen over het parkeerbeleid, zoals een weekkaart bij langdurige opname.

Trolley

Voor bezoek dat slecht ter been is, kan een patiënt of zijn/haar bezoek een trolley aanvragen door te bellen via de telefoon aan de muur bij de ingang van de afdeling. Op de beschrijving bij de telefoon staat precies wat u moet doen. Mocht het u niet lukken, dan kunt u een medewerker van de afdeling vragen. De trolley is beschikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Contactpersoon

Het is wenselijk dat er een contactpersoon is waarmee de afdeling, als dit nodig is, kan overleggen. Wij verzoeken u iemand aan te wijzen als contactpersoon aan wie wij informatie over de patiënt mogen geven. Deze contactpersoon kan de informatie zo nodig aan andere familieleden of vrienden verstrekken. Tegelijk kan de patiënt van de verpleegkundigen verwachten dat alleen informatie verstrekt wordt aan zijn/haar eerste contactpersoon. Indien mogelijk wordt ook een tweede contactpersoon genoteerd. Als de eerste contactpersoon niet te bereiken is, wordt deze gebeld.

Televisie

De huurtelevisie kunt u aanvragen door tussen 8.00 en 20.00 uur (050) 361 48 06 te bellen of door een sms te sturen naar het nummer dat op de televisie staat. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag. U krijgt dan een medewerker van Patiëntline aan de telefoon. Gegevens die u bij de hand dient te hebben, zijn: naam, huisadres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres (indien mogelijk) en bank- of gironummer. Kosten voor de televisie worden telefonisch doorgegeven. Radio en tv zijn te beluisteren via de disposable hoofdtelefoon die de patiënt van de afdeling krijgt.

Telefoon

U mag op de afdeling uw eigen telefoon gebruiken. Houd daarbij wel rekening met anderen. Een patiënt die geen eigen GSM heeft, kan een eenvoudige GSM aanschaffen bij de balie van de hoofdingang. De richtprijs van de telefoon is 15 euro inclusief 5 euro beltegoed. Op de afdeling kunt u meer informatie krijgen over het gebruik van de telefoon.

Radio

Een radioaansluiting is kosteloos bij het bed van elke patiënt aanwezig met Nederlandse zenders en de ziekenomroep UMCG.

Internet via UMCG HotSpot

Voor uw laptop, tablet of telefoon is binnen het UMCG een draadloos netwerk aanwezig. Gebruik van UMCG HotSpot is gratis. U kiest in uw webbrowser voor netwerkoptie UMCG-guest. Na akkoord met gebruikersvoorwaarden kunt u direct op het internet.

Roken

In het UMCG, dus ook op afdeling D3VA, geldt een rookverbod.

Koffie en thee

Koffie en thee is beschikbaar voor bezoek en patiënten in het wacht- en dagverblijf. U kunt gratis koffie en thee uit de automaat halen.

Waardevolle spullen

Het is raadzaam waardevolle spullen thuis te laten. In het ziekenhuis ontbreekt de mogelijkheid om dit continue in de gaten te houden. Kluisjes zijn niet aanwezig op de afdeling. Wel kunt u uw kledingkast afsluiten.

Gesprekken

Wanneer een patiënt opgenomen ligt, kan het zijn dat hij/zij of familieleden vragen hebben met betrekking tot de opname. Indien dit vragen van medische aard zijn (uitslagen van onderzoeken, behandelingsbeleid, etc.), dan kan hier een familiegesprek voor gepland worden. Vanwege artsenvisites en polikliniek-afspraken, is het in principe alleen mogelijk om deze gesprekken ’s middags te voeren en dienen deze vooraf aangevraagd te worden. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de verpleegkundige die uw naaste verzorgt.

Tot slot

Goede zorg verlenen is ons uitgangspunt. Voor suggesties, vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij de verpleegkundigen van de afdeling.

Postadres

Universitair Medisch Centrum Groningen
Achternaam patiënt + voorletter(s)
Fonteinstraat 15, 3e verdieping
Afdeling D3VA, kamer ……
Postbus 11120
9700 CC Groningen