Elektronisch patiëntendossier

Het Elektronisch PatiëntenDossier (EPD)

Het UMCG werkt sinds december 2017 met een nieuw elektronisch patiëntendossier. Delen uit dat dossier kunt u in mijnUMCG bekijken, uw persoonlijke, online dossier. Uw medische gegevens staan op één plek overzichtelijk bij elkaar. Met deze informatie kunt u uw afspraak in het UMCG voorbereiden en de juiste vragen stellen aan uw behandelaar. U ziet bijvoorbeeld:

  • uw ziektegeschiedenis,
  • uw operaties,
  • uw medicijnen,
  • uw afspraken in verleden en toekomst,
  • uw opnames in verleden,
  • uitslagen van bijna alle onderzoeken.

 
Opnames in de toekomst worden (nog) niet getoond. Wel kunt u onder brieven uw opnamebrief terugvinden met daarin meer informatie over uw opname.

Alleen patiëntgegevens die vanaf 2 december 2017 zijn vastgelegd in uw dossier, ziet u in mijnUMCG. Gegevens van voor die tijd blijven voor zorgprofessionals van het UMCG beschikbaar, en blijven onderdeel van uw medisch dossier. Deze worden bewaard volgens de wettelijke bewaartermijn.

mijnUMCG wordt in de loop van de tijd verder gevuld zodra u een afspraak heeft of opgenomen wordt in het UMCG.
 

Aanmelden voor mijnUMCG

Aanmelden kan bij één van de Inschrijfbalies in het UMCG of Beatrixoord. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U krijgt een aanmeldbrief met daarin instructies en een éénmalige aanmeldcode. Daarmee kunt u op de website een account aanmaken. De aanmeldcode is 14 dagen geldig. Als de code is verlopen voordat u een account heeft aangemaakt, vraag dan in het UMCG een nieuwe aanmeldcode aan. Voor het aanmelden en inloggen heeft u een mobiele telefoon nodig, omdat u een sms met een extra inlogcode krijgt.
 

Inloggen in mijnUMCG

Inloggen kan via de pagina https://mijn.umcg.nl. Om in te loggen in mijnUMCG moet u zich eerst aanmelden bij een Inschrijfbalie in het UMCG of Beatrixoord. U maakt zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan waarmee u kunt inloggen. U krijgt telkens als u inlogt een sms met een extra inlogcode. Hou daarom uw mobiele telefoon bij de hand.
 

Heeft u nog vragen?

Lees dan de veelgestelde vragen