Handige links

Handige links voor Patiënten

Op deze pagina zijn links naar websites te vinden van patiëntenverenigingen en andere websites die handig voor u kunnen zijn.

ReumaNederland

ReumaNederland (voorheen Reumafonds) is een landelijke patiëntenvereniging voor patiënten met verschillende vormen van reuma. ReumaNederland zorgt onder andere voor betrouwbare informatie voor patiënten, belangenbehartiging van patiënten met reuma en financiering van nieuwe initiatieven en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de reumatologie. Ook kunt u hier terecht voor adviezen over omgaan met reuma en lotgenotencontact. ReumaNederland werkt samen met patiëntenverenigingen voor verschillende vormen van reuma.
Website: www.reumanederland.nl

Jeugdreuma vereniging

Voor ouders van kinderen met jeugdreuma
Website: https://jeugdreumavereniging.nl/

KAISZ

De vereniging KAISZ is een landelijke vereniging voor kinderen, jongeren en volwassen met een zeldzame Auto- Immuun of Auto Inflammatoire systeem ziekte.
Website: http://www.kaisz.nl/

Youth-R-Well.com

Youth-R-Well.com is een stichting die zich inzet voor jongeren van 16 tot 30 jaar met reuma. Op deze online platform kan je terecht voor informatie, ervaringsverhalen en lees je alles over de events die ze organiseren.
Website: https://youth-r-well.com

Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten

De Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten (NVSP) geeft informatie, behartigt belangen van leden en bevordert lotgenotencontact. Zij stelt brochures beschikbaar en geeft het kwartaalblad ‘n Ogenblikje uit. De NVSP organiseert jaarlijks de Landelijke Contact- en Informatiedag voor en door lotgenoten en artsen met lezingen, workshops en een artsenforum. De NVSP wordt bijgestaan door een medische adviescommissie, bestaande uit professionals op het gebied van het syndroom van Sjögren.
Website: www.NVSP.nl

Stichting axiale spondylartritis (axiale SpA) Nederland

Voor mensen met axiale SpA (ziekte van Bechterew).
Website: https://www.stichting-axialespa.nl

Vasculitis stichting

Voor patiënten met vasculitis (onder andere RCA, GPA, MPA)

Website: https://www.vasculitis.nl/

Universitair Medisch Centrum Groningen

Voor algemene informatie over het ziekenhuis verwijzen u door naar de website van het UMCG.
Website: www.UMCG.nl

Het expertisecentrum Syndroom van Sjögren

Het Expertisecentrum Syndroom van Sjögren is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), voor algemene informatie over het syndroom van Sjögren verwijzen u door naar de website van het expertisecentrum
Website: www.sjogrenexpertisecentrum.nl

Het Vasculitis expertisecentrum

Het Vasculitis Expertisecentrum is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), voor algemene informatie over vasculitis wijzen u door naar de website van het expertisecentrum
Website: www.vasculitiscentrum.nl